Oldalak

2015. október 31., szombat

Halloween

Tudom, ez nem egy magyar ünnep, de igyekszem a külföldi olvasóknak is írni, és ennek ellenére Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít ez az ünnep, igaz, főleg kereskedelmi célból jó a boltoknak...
De leszögezem azt is, hogy nekem nagyon is tetszik ez az ünnep és hogy elosztlassam a tévhiteket, ez nem a halál kicsúfolására született. Régi hit az angoloknál, hogy Halloween éjszakáján (október 31.) a holtak vissza térnek a földre. (Most lehet nevetni, de minden népnek meg van a maga hagyománya és hite). Ezért, hogy az ártó rossz szellemeket elijesszék, jelmezekben járták az utcákat, ebből lett az, hogy a gyerekek ilyenkor beöltöznek, és csokit kérnek (trick or treat= csokit vagy csalunk) attól akihez bekopognak azért, mert elijesztik a szellemeket. Aki nem ad csokit/cukrot azt megtréfálják. A rokonok lelkeinek pedig lámpással mutatják az utat ami régen egy nagyobb fajta répából, ma már tökből készül, de ezt szintén használják ijesztgetésre, ha olyan arcot faragnak neki. Tovább gondolták ezt a szórakoztatás téren is, így gyakran csinálnak a családok a házukból rém tanyát, és meghívják a barátokat, ismerősöket egy kis ijesztgető tortúrára.

I think that for the foreigns didn't need to explain this festival. So I just write about how to made this costume. I chosed an old, black stocking and I made holes on it with a scissor. I got a black dress and a black T-shirt with a belt. My makeup is made with black eyeliner on my lips and with purple mascara on it. I used the eyeliner and the mascara on my eyes also. My nails are dark purple and I got some old jewellery. It was so easy but looks great I think.  :)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése