Oldalak

2015. május 29., péntek

Why is worth living?

Tegnap este, egy számomra különleges személlyel beszélgettem. Sok változáson ment át az utóbbi időkben, és nem igazán él már teljesen. Egy amolyan fájdalmakkal teli meggyötört lélek. A lényeg, hogy már nem igazán látja az élet szépségét. Én viszont igyekeztem meggyőzni őt és minden negatív hárításra egy pozitív érvvel válaszoltam. Gondoltam megosztok veletek egy párat a gondolataimból, élet felfogásomból, hogy nekem mi segít a nehéz időkben.
Nem baj, ha nem tudod, hogy mit akarsz az élettől, lényeg az, hogy amit végül kapsz vagy lesz, az jó legyen neked és ne bánd meg, ne okozzon fájdalmat, jól érezd úgy magad, ahova jutottál, még ha nem is szándékos volt és csak sodródtál az árral.
Merj élni! Hogy megtapasztald a jó dolgokat, amik örömet okoznak. Tudom, hogy ha van jó, akkor könnyebb a rosszat is megtapasztalni, de ha emiatt nem merünk boldogok lenni, mindig csak attól félni, hogy mikor lesz ebből rossz, és emiatt elzárkózni mindentől, nem is élni igazán...nem ezért vagyunk, az élet csodálatos is tud lenni. Ha így élnénk évtizedekig, akkor öreg korunkban azt gondolhatjuk, hogy nem is volt érdemes, mi értelme volt az egésznek? Nem ezért és nem is azért kapjuk, hogy hamar eldobjuk. Én is sok rosszat tapasztaltam, de ez azt jelenti, hogy sok szépet is.
Hogy mégis mi értelme van ennek az egésznek, ha egyszer úgyis vége és mind egy helyre kerülünk? Mert nem tudjuk mi van utána, mert hiszem hogy a lelkünk gazdagabb lesz ezzel és tovább él, valami nagyhoz tartozik, és ez egy ajándék. HA MÁR KAPTUK, DE NEM KÉRTÜK, HOZZUK KI BELŐLE A LEGJOBBAT!

Yesterday evening I talked with a very special (for me) person. He has gone through many changes. He don't see the the better part of the life. But I tried to make him more positive. I decided that I will share with you guys some thoughts, which helps me in the hard times.( I really tried to translated them, I hope you will understand me)
Dare to live! To experience the good things in the life which makes you happy. I know that if the good exist, it's easier to get bad things too. But if we don't live truly because we afraid of about 'when it comes to bad?', and we try to make walls around ourselves... we aren't therefore. The life can be wonderful! We don't get the life to live in a box full of negative thoughts or to throw away! I got lot of bad experience about lot of things, but it means that I have seen many beauty and miracle too. The life's little pleasures.
So, why is it worth? What is the point if some day everybody will be at the same place? Because we don't know what comes after all, 'cause I believe that our soul will be richer whit this and lives after we die. It belongs something large, and it's a gift, the life. MAYBE YOU DIDN'T ASK FOR IT, BUT IF YOU GOT IT, LET'S DO THE BEST WE CAN, BRING OUT THE BEST!
Lots of thanks to Laura for the pictures! :)





Mindig gondolj a jó dolgokra! / Always think about the good times! :)



Mikor ezeket a fotókat készítettük, láttunk pár kiskacsát a mamájukkal. Annyira édesek voltak. ;) When we took these photos, we saw some baby duck and their mom. They were sooo cute :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése